×   Sulje
MH-Kate Oy Facebook MH-Kate Oy Facebook MH-Kate Oy Instagram
Ota yhteyttä, kysy tarjous!
myynti@mh-kate.fi (06) 417 1100
☰  Valikko

Ilmastonmuutosta torjumassa – sijoitus tulevaisuuteen

MH-Kate Oy on kiinnostunut niin kattosi vedenpitävyydestä kuin ympäristöstämme ja koko planeetan tulevaisuudesta.

Tähän herättivät varhaisaikuisten kanssa käymämme keskustelut. He ovat tietoisia asioista ja aidosti huolissaan ympäristöstään ja siitä maailmasta, jonka jätämme heidän lapsilleen. Ilmastonmuutosasia huolestutti heitä oikeasti, ja me MH-Kate Oy:ssä aloimme miettimään miten perheyrityksemme voisi olla mukana ilmastonmuutostalkoissa. Ajatuksista tekoihin:

Vastuulliset tuotteet

Vähähiiliset kermituotteet

MH-Katteelta saat myös vähähiilisiä kermituotteita. Niissä merkittävä osa bitumista on korvattu mäntyöljyllä! Mäntyöljyyn sitoutunut hiili kompensoi tuotteen bitumin CO2-päästöt. Kun valitset hiilipäästöiltään pienet kermituotteet, voit vaikuttaa rakennuksen vähähiilisyyteen merkittävästi. 

Rakennusten toiminnallisuudessa ja materiaalivalinnoissa on mietittävä rakennuksen koko elinkaaren aikaista kestävyyttä ja päästöjä, sillä on pitkäaikaiset vaikutukset.

Kolmiorimakate järvinäkymällä

Joutsenmerkityt kermituotteet

Saatavilla on myös kermituotteita, joiden materiaalikriteerit täyttävät Joutsenmerkin vaatimukset. Vaatimuksilla on suora tai epäsuora vaikutus ilmastoon, ja näin ollen Joutsenmerkityssä talossa on tavanomaista rakentamista pienempi hiilidioksidijalanjälki.

luonto

Titaanioksidipinnoitetut tuotteet

Pintakermituotteita, joissa on titaanioksipinnoite, on ollut jo pitempään markkinoilla. Titaanioksidipinnoitteissa on typpipäästöjä neutraloiva vaikutus, eli pinnoite yhdessä auringon UV-säteiden kanssa muuttaa typen oksidit nitraatiksi. Kun sade huuhtoo nitraatit katolta, saa luonto käyttää ne hyödykseen!

luonto2

Yhteistyökumppaneidemme pitkäikäiset tuotteet

Ympäristöystävällisyyttä on, että suunnitellaan ja valmistetaan pitkäikäisiä kestäviä tuotteita. Se jos mikä on ekoteko.

Yhteistyökumppanimme ovat aktiivisesti mukana ekologisessa ajattelussa mukana pienentämässä hiilijalanjälkeä! Suunnittelussa otetaan huomioon käyttöikä, kierrätettävyys. Valmistusprosessissa huomioidaan materiaalihukat, ekologinen energiankäyttö, MIPS-arvot. Käytössä huomioidaan ympäristöystävällisyys, kestävyys, energiankulutus. Luontoa säästyy kun tuotteiden elinkaari on pitkä!

Yhteistyökumppanimme ovat mukana myös kehittämässä menetelmää ja työkalua joiden avulla yritysten tuotteisiin ja toimintaan liittyviä ympäristöhyötyjä voidaan aiempaa paremmin mitata ja niistä viestiä.

Kannetaan vastuuta vähähiilisestä Suomesta, pieneltäkin tuntuvat teot auttavat

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja etu. Esimerkiksi eräs iso pankki asettaa vaatimuksia sijoitus- ja luottosektoreilleen lähes puolittaa hiilidioksidipäästöt vuoteen 2030. Se asettaa aiheellista kehityspainetta joka alalle ja kuvaa muutoksen hurjaa vauhtia. MH-Kate Oy haluaa olla siinä mukana!

Kaikki alkaa pienistä teoista ja nekin ovat merkityksellisiä isossa joukossa. Jo vuosikymmeniä yrityksemme on lajitellut jätteet tarkoin ja koko ajan tarkemmin ja tarkemmin.

Yrityksemme toimitilojen LED-valaistus on myös energiansäästöteko.

MH-Kate Oy:n työautojen polttoainetoimittaja huomioi esimerkillisesti ympäristöasiat kehittäen toimintaansa.

Huollamme ja korjaamme kalustoamme – tämäkään asia ei ole itsestään selvää enää tänä päivänä.

Hiilinieluissa mukana

Metsä nielee hiiltä puiden kasvaessa yhteyttämisen myötä, ja hiili varastoituu kasveihin. Vuonna 2021 aloimme metsittämään puutonta aluetta.

Puiden istutuksia ja taimikoiden hoitamista sekä metsän harvennuksia voitte seurata aikanaan yrityksemme Facebook-sivuilta. Metsittäminen on ilmaston kannalta parasta, ja voimme katsoa hiilinielujen kasvamista!

Suomalaisen hiilidioksidipäästöt ovat noin 10 tn/v. Hehtaari suomalaista metsää sitoo n. 1 tn hiiltä/v, joka vastaa reilusti kolminkertaista määrää hiilidioksidia. Näin yhden ihmisen hiilipäästöt sitoutuvat jo muutaman hehtaarin kokoisessa metsässä.

Metsa toimii hiilinieluna

Käytämme uusiutuvaa sähköenergiaa

MH-Kate Oy:n käyttämä sähköenergia on 100 % uusiutuvilla tuotantomuodoilla, tuuli-, vesi- ja aurinkovoimalla, tuotettua sähköä.

Käytämme vain uusiutuvaa sähköenergiaa

Vastuullinen rakentaminen

Paras ympäristöteko on teettää työ alan ammattilaisella, joka tuntee tuotteet ja työtavat sekä kouluttaa henkilöstöään ja jolla on laadukas ja ympäristöasiat huomioivat yhteistyöverkosto. Yksityiskohtien osaaminen vaikuttaa oleellisesti katon vedeneristyksen käyttöikään ollen siten parasta ympäristöteko.

MH-Kate Oy:n toiminta on sertifioitua

Yrityksemme tekemät kattojen lämmön- ja vedeneristystyöt sekä muut rakennusten ulkopuoliset vedeneristystyömme on sertifioitua laatua. Bureau Veritas myönsi yrityksellemme alan ensimmäisten joukossa ISO9001 ja ISO14001 sertifikaatit osoituksena ammattimaisesta ja laadukkaasta sekä ympäristön huomioivasta liiketoiminnan harjoittamisesta. Olemme iloisia tästä ulkopuolisen tahon tekemästä arvioinnista, se on suuri arvostus yrityksemme tekemästä jokapäiväisestä työstä. Jatkuvan parantamisen ja kehittämisen työtä on tästä hyvä jatkaa, onhan asiakastyytyväisyys toimintamme kulmakivi.

auringonlasku

Tulevaisuus – mukana!

Välitetään toisistamme ja ympäristöstämme!

auringonlasku
© 2024 MH-Kate Oy • Tietosuoja