×   Sulje
MH-Kate Oy Facebook MH-Kate Oy Facebook MH-Kate Oy Instagram
Ota yhteyttä, kysy tarjous!
Lataa kattoasentajan opas!
myynti@mh-kate.fi (06) 417 1100
☰  Valikko

Seinäjoen Vuoden 2023 Yrittäjänainen on toisen polven yrittäjä Taina Törvi

Seinäjoen Yrittäjänaiset ry valitsee vuosittain jäsenistään Vuoden Yrittäjänaisen. Valinta on tehty joka vuosi vuodesta 1985 alkaen. Palkinto luovutettiin Tainalle 27.10.2023 Seinäjoen suurimmissa yrittäjäjuhlassa, OctoberfestARI -tapahtumassa, jonka järjestäjänä toimii Seinäjoen Yrittäjät ry.

mh kate taina torvi vuoden 2023 yrittajanainen

Taina on syntynyt kattoperheeseen ja hän onkin tehnyt jo 30 vuotisen työuran bitumikattojen parissa, josta lähes puolet hän on toiminut yrittäjänä yhdessä aviomiehensä Mikko Törvin kanssa. MH-Kate Oy on bitumikattojen asiantuntijaliike, jonka päätoimialueena on Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan alue. Toimitilat ovat Ilmajoen Ahonkylässä. Yritys työllistää noin kaksikymmentä bitumieristäjää, kausivaihtelun mukaan. MH-Kate Oy on bitumikattoalan ensimmäisenä yrityksenä sertifioinut asennustoimintansa. Osoituksena siitä ovat ISO 9001 ja ISO 14001 -sertifikaatit ammattimaisesta ja laadukkaasta sekä ympäristön huomioivasta liiketoiminnan harjoittamisesta. Tainan perheeseen kuuluu aviomiehen, Mikon, lisäksi kaksi aikuista tytärtä sekä maltankoira Buda, jolla on tärkeä osuus yrityksen toiminnassa. Buda toimii yrityksen työhyvinvointikoirana. Työ on Tainalle elämäntapa. Harrastuksia ei juurikaan ole, mutta ahkera kouluttautuja hän on. Parhaillaan hän suorittaa Tradenomin tutkintoa monimuotokoulutuksena.

Tainan aviomies, Mikko, kuvaili Tainan saamaa palkintoa näin heti tuoreeltaan LinkedIN:ssä

Rakas vaimoni ja yhtiökumppanini sai eilen hienon huomionosoituksen Seinäjoen yrittäjien OktoberfestAri juhlilla.

Seinäjoen Yrittäjänaiset ry palkitsi Tainan Vuoden Yrittäjänainen tittelillä.

Tämä huomionosoitus on ansaittu. Taina on työskennellyt yrityksessä pian 30 vuotta. Ensin työntekijänä ja sittemmin yrittäjänä. Yrittäjyyttäkin on takana jo toistakymmentä vuotta. Taina hallitsee bitumiurakoinnin salat täysin suvereenisti. Hän pystyy keskustelemaan sujuvasti tuotevalmistajan kanssa tuotteiden teknisistä ominaisuuksista. Kuten myös asentajan kanssa työ tekniikasta tai turvallisuudesta. Taina ei ole milloinkaan epäröinyt tarttua tarvittaessa fyysiseen, likaiseen työhön. Hän on ollut purkamassa 9.kerroksisen talon kattoa. Toiminut kattotöiden työnjohtajana isoilla hallityömailla. Jokunen pientalo hanke on tullut rakennutettua ihan alusta loppuun. En muista, Tainan milloinkaan epäröineen tai epäilleen omaa osaamistaan näissäkään tilanteissa. Erityisesti on mieleeni piirtynyt eräs tapahtuma vuosien takaa. Yritykseemme hakeutui töihin kokeneempi työntekijä eteläsuomesta. Sätkä tipahti suupielestä, kun Taina porhalsi katolle punaisessa kypärässään ja kiskaisi työhanskat käteen. ” Ei juma…uta! Tulleeko Teillä rouvakin katolle töihin?”. Siinä riitti ihmettelemistä pidemmäksi aikaa.

Toki joitain kertoja on maakunnan ”setä”miehet katsoneet tarpeelliseksi opetta plikkaa tavoille. Nämä tapaukset ovat saaneet yleensä melko pian nolon lopun.

Kaikkein omimmillaan Taina on kuitenkin MH-Kate Oy:n toimistolla. Yritysten strategisen johtamisen lisäksi hoituu kaikki päivittäiset rutiinit. Kirjanpito ja palkanlaskenta, alv-tilitykset, veroilmoitukset, työntekijäilmoitukset verottajalle, laskutus, reskontra, perintä, kohteiden luovutusaineistot, majoituksien järjestäminen, rekrytointi, perehdytys, kehityskeskustelut, työterveyshuolto, työvaatehuolto, toimitilat, sidosryhmät…. En luultavasti tiedä puoliakaan siitä, mitä kaikkia Taina on päivänmittaan saanut aikaan.

Luulen, että Taina voisi osaamisen puolesta milloin tahansa siirtyä töihin verotoimistoon tai pankkiiriliikkeen varainhoitoon.

Ai niin. Nämä oli niitä työasioita. Näiden ohella Taina on hoitanut ja kasvattanut lapset ja koirat. Käynyt vanhempainilloissa ja hippohiihdoissa. Käynyt kaupassa ja tehnyt ruoat. Pessyt pyykit ja ikkunat. Laittanut joulukortit matkaan ja silittänyt isännän paidan, kun on ”edustus tilaisuus” tulossa.

Uteliaisuus kaikkea uutta kohtaan ohjaa Tainaa vimmaisesti eteenpäin. Itsensä kehittäminen ja haastaminen on ihan itsestään selvyys. Nytkin on meneillään Lean-johtamista, tekoälyä sekä espanjan kieli, joka vaikutti kuulemma kiinnostavalta.

Mielestäni Tainassa kiteytyy jotakin yrittämisen perusolemuksesta. Yrittäminen ei ole vain omassa yrityksessä töissä käyntiä. Ei. Yrittäminen on elämäntapa ja se heijastuu kaikkeen tekemiseen.

Onnea Taina vielä kerran tämän upean huomionosoituksen johdosta. Olet tuhannesti sen arvoinen.

Mikko

© 2024 MH-Kate Oy • Tietosuoja